Hrvatski English Deutsch Italiano

FKK plaže u Lopar


Fkk plaža Ciganka Lopar 

Lopar je slikovito mjesto koje okružuju brojne uvale i pješčane plaže. Tu su skrivene neke od najljepših naturističkih plaža na Jadranu. Nasuprot poznatog turističkog naselja San Marino, nalazi se predivna naturistička plaža Ciganka. Plaža je pješčana i skrivena u blagoj uvali koju okružuju stijene. Do nje možete doći pješice označenim stazama ili morskim putem, što je bolji izbor za starije ljude. Ovdje nema nikakvih sadržaja, samo kristalno čisto more i pješčani sag sa ponekim niskim grmom, krajolik kao stvoren za uživanje ljubiteljima naturizma.


Fkk plaža Sahara Lopar 

Plaža Sahara je jedna od poznatih naturističkih plaža u Loparu. Nalazi se nedaleko od popularne Rajske plaže, ali opet dovoljno daleko pružajući privatnost ljubiteljima naturizma. Do nje možete doći označenim šumskim stazama preko brda sa kojeg se pruža veličanstven pogled, za 30-tak minuta hoda ili čamcem sigurno uploviti u šarmantnu pješčanu lagunu. Plaža je pješčana, sa niskim grmićima, a iznad nje je bujno zelenilo, koje pruža ugodnu hladovinu. Na njoj nema nikakvih sadržaja niti turističkih objekata, pa se preporuča da ponesete sve što Vam je potrebno za ugodan dan na moru. Ipak, tijekom ljetne sezone ovdje svakodnevno pristaje mali brodić sa ponudom osvježavajućih pića, lagane hrane i voća. Na plaži Sahara nikad nije gužva što odgovara onim sramežljivijim naturistima koji se ovdje mogu prepustiti uživanju.


Fkk plaža Stolac Lopar 

Nedaleko od atraktivnog turističkog naselja San Marino u Loparu, nalazi se predivna stjenovita plaža Stolac, namijenjena naturistima. Smještena je u maloj uvali, koju okružuju stijene. Nasuprot plaže nalazi se mali otočić do kojeg možete doći hodajući kroz plitku toplu vodu.


Plaže su stjenovite a na ulazu u more su kamenčići. U blizini se nalazi još nekoliko zaklonjenih manjih uvala koje pružaju ugodnu privatnost. Na plaži nema dodatnih sadržaja, pa sve što će Vam biti potrebno za ugodan dan na plaži ponesite sa sobom. Samo 15-tak minuta hoda od plaže i naći ćete se u mnoštvu kupača na Rajskoj plaži gdje se nude razne zabavne aktivnosti.