Hrvatski English Deutsch Italiano

Lopar


Lopar je mjesto na sjeveru otoka Rab a i najjace je turisticko središte na otoku. Lopar – rodno mjesto Svetog Marina kamenoresca i osnivaca (utemeljitelja) republike “San Marino”  Kao prirodni fenomen mjesto je okruženo mnogobrojnim uvalama i sa 22 pjeskovite plaže pruža najljepše što gost za kupanje, suncanje i opravak poželjeti može. Narocito je kupanje podesno za djecu, slabije plivace, starije osobe i za reumaticare. Od svih tih plaža najpoznatija je i nadeleko cuvena prekrasna i velicanstvena prirodna plaža “Crnika – Rajska plaža”,  preko 1500 m duga pored koje se nalazi Hotelsko naselje “San Marino” i autokamp “San Marino”. 


Inace mjesto raspolaže svim vidovima privatnog smještaja kao što su sobe I i II kategorije s mogucnošcu prehrane, zatim moderno opremljenim apartmanima, takoder I i II kategorije. Sve kuce nalaze se na udaljenosti 200-1000 m od bilo koje vec spomenutih plaža i uvala.U samom mjestu nalazi se zabavno – rekreacioni centar sa svim vidovima sportskih i rekreativnih sadržaja. Mjesto raspolaže lucicom tzv. marinom, mnogobrojnim restoranima, trgovinama, HPT i tržnicom.Za naglasiti je da je mjesto cuveno i po jednom drugom fenomenu, tj. u podrucju južnog dijela uvale San Marino neposredno pored autokampa postoji podvodna spilja “Medova buža” davno prije kao postojbina sredozemne medvjedice, gdje se za ljubitelje senzacija obavljaju medunarodna podvodna vjencanja. 


Oni koji se interesiraju za povijest naici ce na zidine i utvrde Liburna, Grka i Rimljana.  Oni koji se interesiraju za sport imaju na raspolaganju sportska igrališta zaodbojku, košarku, nogomet, tenis, stolni tenis i mini golf, te biciklisticke staze. Moguce je iznajmljivanje camaca, mopeda, skutera (jet ski), padobrana, te ronjenje.